Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Hallå där,
 
hoppas att ni mår bra där ute i höstmörkret! Här kommer recept på en läcker maträtt från arla.se, perfekt för ni som kör med GI!

Till fyra portioner behöver du:
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Såhär gör du: 
Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Blanda grädde, vinäger, fond och vitlök, och häll i formen. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.   

TIPS!
* Om du vill kan du steka i olja istället för smör, men var då försiktig eftersom att kyckling lätt fastnar om det steks i olja.
* Servera gärna med frästa grönsaker, ris eller någon härlig potatisrätt. T ex den här.


Lycka till!


Omelett

För GI-fantaster är ägg drömmaten, har jag fått lära mig senaste tiden. Jag bryr mig inte om GI, men jag fullkomligt älskar omeletter. Det är svårt att misslyckas och man kan använda vad som helst. Det finns olika recept, men jag brukar göra med ägg och vatten. 1,5 msk vatten per ägg, och jag använder oftast två ägg när jag lagar. Som sagt, det finns en hel uppsjö av olika saker man kan slänga ner i en omelett. Min favorit är potatis, bacon/skinka, paprika, lök och tomat. Riktigt smarrigt!

Stuvade Champinjoner

Ingredienser

7 st champinjoner
mjöl
margarin
mjölk
grädde

Gör såhär

Du börjar med att steka champinjonerna lite lätt så att dom blir gyllenbruna.
Efter det tar du en kastrull och lägger i margarinet som ska smälta. När margarinet är smält rör du ner mjöl så att stuvningen blir tjock. Därefter ska mjölken i, jag tycker att man kan välja själv hur mycket mjölk samt mjöl det ska vara i. Det är en smaksak. För en mer fyllig smak kan du tillsätta grädde, eller byta ut mjölken mot grädde helt.
Till sist rör du ner champinjonerna i stuvningen och tillsätter salt och peppar.

TIPS!
Om du tycker det är svårt att undvika klumpar från mjölen kan du sila över stuvningen till en annan kastrull innan du rör ner champinjonerna.


Fransk chokladkaka

Den här kakan bakade jag till min pappa på fars dag och den blev mycket uppskattad må jag säga! Och den var ruskigt god.



Detta behöver du:
225 g mörk choklad
225 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rostade hasselnötter

smör till formen
ströbröd till formen
2 dl vispgrädde
100 g hallon
1 tsk strösocker
kakform med löstagbar kant


Såhär gör du:
Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar. Du börjar med att sätta ugnen på 200°. Smält sedan choklad och smör i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda mjölet och bakpulvret, och blanda sedan chokladsmet, äggsmet och mjölblandningen till en smet. Hacka och rör ner nötterna.
Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar.

Hetta upp hallonen och sockret i en kastrull. Vispa grädden. Servera kakan med hallon och grädde.

Lycka till!


Lätt chokladkaka

Efter ett uppehåll på två månader är vi nu tillbaka med nya, spännande recept. Det här receptet hittade jag på alltommat.se, och jag tyckte att det verkade riktigt gott. Så enjoy!

Det här behöver du:
3 st ägg
2 dl råsocker
1 dl dinkelmjöl
1/2 tsk bakpulber
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 gr mager kesella



Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner detta i äggsmeten och rör ner kesella.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

Lycka till!


RSS 2.0