Pizza med grillade grönsaker

Hej på er!
Fullt upp i skolan nu så vi har inte tid att uppdatera så värst ofta. Men här kommer ett recept på pizza som jag tycker lät jättegott!


 
Till fyra portioner behöver du:
270 gr pizzamix
1 dl chilisås
250 gr mozarella

Fyllning:
1 aubergine
1 squash
1 rödlök
1 gul paprika
2 msk olivolja
Salt, peppar
1 kruka ruccola
1/2 kruka basilika



Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär sedan grönsakerna i skivor. Lägg dem i en skål och blanda med olivolja, salt och peppar.
Blanda samman pizzadegen enligt anvisningar på förpackningen. Kavla ut degen till en platt pizza. Bred på chilisåsen. Skär osten i skivor och fördela jämt över pizzan. Grädda botten i övre delen av ugnen i ca 6-8 minuter.
Under tiden så grillar du eller steker grönsakerna. När pizzabotten är klar fördelar du grönsakerna över, och garnerar med ruccola och basilika.

TIPS!
Vill du göra egen pizzadeg så går ju det såklart utmärkt!



 
Lycka till!

Fräsch fruktsallad

Hej på er!


Såhär inför sommaren vill man ju helst inte smälla i sig massa godis, men man är ju ändå sötsugen ibland. Ett gott alternativ till godiset är fruktsallad. Nyttigt, gott och enkelt att göra!

Till fyra portioner behöver du:
1/2 ananas
1/2 galiamelon
1/2 paket vindruvor
2 kiwi
1 burk persikohalvor
Mynta/citronmeliss
Vaniljyoghurt


Du ansar bort skal och dylikt, och skär frukterna i lagom storlek. Hacka örterna och häll i. Häll upp i skålar och häll över så mycket vaniljyoghurt du vill ha. Lycka till!


Sommartårtor

Hejsan allihoppa !
Nu kan man säga att det nästan är sommar och då skulle jag vilja tipsa om en jätte god tårta ni kan göra.

Till det här behöver du :
3 st marängbottnar
Jordgubbar (ett paket)
4 st Kiwi
5 dl grädde
2 bananer

Om du vill ha flera fruktsmaker i tårtan eller vill byta ut så går det bra.

Såhär gör du:
Du vispar grädden och skivar frukterna, lämna ett halvt paket av jordgubbarna oskivade. Därefter lägger du ett av marängbottnarna på ett fat, lägger på lite av grädden och lite av frukterna. Du gör likadant med ett lager till och till sist lägger du på den sista marängbottnen. övert har du grädde och de oskivade jordgubbarna.

 Tips !
Det är väldigt gott att ha krossad daim på grädden i varje lager.


Köttbullar, köttbullar, köttbullar ge mig mera köttbullar!

Hej på er!
Det är väldigt många som köper klara köttbullar och bara värmer på dom, men det är mycket enkelt och väldigt gott att göra egna köttbullar. Här kommer ett enkelt recept som visar ett bra resultat. 

Ingredienser:
400 g köttfärs
3 st skivor formbröd
3-4 dl mjölk
salt och peppar
3 ägg

Såhär gör du:
Du häller mjölken och i en skål och lägger i formbröden. Det är bra om du tillsätter en mindre mängd av mjölken till att börja med och sedan häller i mer om det behövs. Innan du har i köttfärsen så  låter du brödet suga åt sig av mjölken. Därefter har du i köttfärsen och äggulan. Sedan blandar du runt för att sedan rulla smeten till runda köttbullar. Efter det här är det bara att steka köttbullarna och servera till någonting gott.



Tips!
Det är väldigt gott att göra köttbullar med anjovis i. Då tillsätter du bara anjovisen hackad i smeten så mycket som du vill ha. 1 burk anjovis skulle jag tillsätta.

Lycka till!

Spaghetti med currykyckling och grönsaker

Hejhej!

Jag hoppas alla där ute njuter av solen och våren lika mycket som jag. Vädret ger mig så mycket inspiration, speciellt när det gäller mat. Jag tänkte nu ge er ett jättegott recept som jag kom på idag. Det var jättelätt att fixa ihop och tog inte lång tid.
Till en portion behöver du:
1 kycklingfilé
1/2 röd paprika
50 gr purjolök
100 gr zuccini
2 små schalottenlökar
0,5 dl matlagningsgrädde
1 stor sked lätt creme fraiche
1 tsk paprikakrydda
2 tsk currykrydda
1 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
Salt och peppar
Spaghetti


Såhär gör du:
Du börjar med att sätta på pastavattnet. Sedan skalar och hackar du grönsakerna till lagom stora bitar. Fräs grönsakerna i lite olivolja tills de blir mjuka. Tillsätt sedan grädde och creme fraiche och låt koka i ca fem minuter.
Skär under tiden kycklingen till lagom stora bitar och stek i olivolja. När de är klara häller du kycklingen i såsen. Tillsätt därefter alla kryddor och smaka av tills den smakar bra. Servera med pastan och fräsch sallad.

Lycka till!

Ugnstekt lax med kokt potatis och spenatsås

Idag var vädret deprimerade så jag och min kompis tänkte att vi kunde pigga upp oss med lite god mat. Vi bestämde oss för att äta lax eftersom det är det godaste i världen.

Vi åkte ner till Ica och köpte två laxfiléer, ungefär 500 g. Till det köpte vi 4 potatisar och ett paket bladspenat och en matlagningsgrädde. 

Vi började med att koka potatisen och stoppa in laxen i ugnen på 175 grader i 20 min. Vi stekte bladspenaten i smör och tillsatte sedan matlagsningsgrädde, vitlökspulver och lite salt. Vi lät det bryna tillsamans så att det tog upp smaken. Efter det var maten klar och vi fick njuta av en underbar måltid



/ Gabriella

Sommarpaj

Hejsan !

I helgen åt jag en supergod efterrätt som jag tänkte dela med mig av, och till den behöver du:

3 st bananer
5 st kiwi
Ett paket jordgubbar
1 klase vindruvor
200 g vit choklad

Såhär gör du :

Du skivar alla frukter till en lagom storlek och lägger i en smord form. Därefter river du den vita chokladen och strör den över frukterna. Du stoppar in formen i ugnen och sätter den på 200 grader.
Tiden i ugnen är ungefär 10 min då chokladen ska smälta och frukterna mjukna.




Tips :
Den här efterrätten är ganska sommrig, men det är också väldigt gott om du använder dig av lite mustigare frukter och strör över mörk choklad.

Lycka till !

Timjankyckling med tomatsås och couscous

Hejhej!
Hoppas alla mår bra där ute i vårvärmen. Nu ska ni få ta del av ett recept som jag har kommit på helt själv. Jag har tagit bilder så ni får se hur man gör steg för steg. Det är jättegott och enkelt att tillaga! Receptet är för två personer.


Du börjar med att blanda 2 msk olivolja, 2 krm torkad timjan, 1 krm cayennepeppar, 2 krm paprikapulver, salt, peppar, lite citronsaft och några kvistar färsk timjan. Gnid in marinaden i 2 kycklingfiléer och lägg i en påse i kylen. Låt marinera i cirka en timme. Slå på ugnen på 200 grader.


När kyckligen är färdigmarinerad lägger du den i en form i ugnen. Sätt i en termometer eller håll koll på kycklingen. (kycklingen är färdig vid 60 grader). Stek eventuellt på dem lite om du vill att kycklingen ska få lite färg.


Skölj och hacka nästan en hel zuccini i små bitar.


Skala och hacka 8 stycken små schalottenlökar.
 

Fräs löken och zuccinin i ca 1 msk olivolja tills det blir mjukt. Sedan häller du i 2 dl krossade tomater med basilika. Låt detta bli varmt. Tillsätt sedan 2 tsk paprikapulver, 2 krm chilipulver, 2 krm cayennepeppar, salt och peppar och sänk värmen.


Koka upp 2,5 dl vatten, 1 tsk olja, 1 tsk salt, lite paprikakrydda och cayennepeppar. Ta sedan av kastrullen från värmen och häll i 3 dl couscous. Låt svälla i ca 2 minuter och häll sedan i 2-3 msk margarin. Sätt tillbaka på värmen i 2 minuter och glöm inte att röra om hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten!


När allting är klart lägger du upp på en tallrik och häller på lite citronsaft. Servera med fräsch sallad.




Lycka till!

RSS 2.0