Pasta med blåmögelostsås

För fyra portioner behöver du:
3 dl creme fraiche
150 gr blåmögelost
1 dl mjölk
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Pasta (t ex gnocchi)



Såhär gör du:
Du börjar med att fräsa kycklingen i olja. Kycklingen behöver inte bli helt klar, bara den får lite färg. Häll sedan på creme fraiche och mjölk. Smula ner osten och blanda ordentligt. Pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. Servera direkt.

TIPS!
Om såsen blir för lös, häll bara i lite mjöl så tjocknar den.
Om du vill ha "ostigare" smak, häll i lite "vanlig" ost, t ex prästost eller herrgård.

Lycka till!

Marängtårta med vaniljyoghurt

Hallå där!

Nu på sommarn blir man väldigt sugen på tårta, så jag tänkte ge er ett recept på marängtårta. Receptet är från http://www.alltommat.se/.


Du behöver:
10 dl vaniljyoghurt
4 st äggvitor
2 dl socker
1 msk majsstärkelse
1 krm salt
1 citron, rivet skal
1 msk citronsaft
4 droppar röd karamellfärg
400 gr färska bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär

Garnering:
Ätbara blommor, t ex penséer


Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda sedan socker, majsstärkelse och salt. Tillsätt sockerblandningen i äggvitorna. Häll lite i taget under ständig vispning till smeten är fast och glansig. Rör ner citronskal, citronsaft och karamellfärg.

Bred ut smeten cirka 20 centimeter i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Sänk värmen till 150 grader och grädda i mitten av ugnen cirka 1 1/2 timme. Låt den därefter kallna.

Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna i kylskåpet, tills cirka hälften återstår, 1-1 1/2 timme. Bred ut yoghurten på marängbotten och lägg på bären. Garnera eventuellt med ätbara blommor.


Lycka till!

Potatis med morötter

Detta är jättegott att servera till fisk, men det funkar självklart bra till annat också. Väldigt gott och enkelt!

Till fyra personer behöver du:
Ca 700 g potatis
2 morötter
3 vitlöksklyftor
Olivolja
Persilja


Såhär gör du:
Du skivar potatisen i lagom stora skivor. Sedan skalar du morötterna, så att det blir jättetunna skivor. Häll detta i en ugnsform. Pressa vitlöken och blanda med olja och persilja. Häll detta i formen, och blanda runt. Låt stå i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter eller tills potatisen blivit mjuk. 

Lycka till!

TIPS!
Till denna rätt är det jättegott att äta stekt lax och limesås.

RSS 2.0