Baugetter med kyckling- och curryröra

Väldigt enkelt och snabbt recept som jag hittade på www.arla.se. det verkade väldigt gott! Perfekt picnicmat!

Till fyra personer behöver du:
1/2 grillad kyckling
1 tsk curry
1 krm salt
1 dl Kesella
4 minibaugetter

Såhär gör du:
Skär kycklingen i små bitar och blanda med kesella, salt och curry. Värm baugetterna och häll på röran.

Lycka till!

Kladdkaka

Hejhej! Häromdagen experimenterade jag lite med min kladdkaka, och som omväxling hällde jag i ½ dl mörk sirap. Det blev jättegott och kladdkakan blev mycket kladdigare än vanligt. Lycka till!

Caesarsallad

Hejhej!
Här kommer ett lite annorlunda recept på caesarsallad. Notera att receptet räknas som en huvudrätt.

Till tre personer behöver du:
1 romansalladshuvud
2 kycklingfiléer
1 paket bacon
50 gr riven parmesanost
ca 2 dl caesardressing (recept här)
Krutonger


Såhär gör du:
Du börjar med att lägga in kycklingen och baconet i ugnen, alternativt steka. Därefter tar du isär romansalladen, och tänk på att skölja noga eftersom att den ofta är smutsig. Lägg salladen i en skål.
Strimla baconet och kycklingen och lägg i skålen med salladen. Häll på dressing och blanda runt ordentligt. Lägg upp på tallrikar och strö över parmesanost och krutonger.

Lycka till!


Caesardressing

Hej igen!
Igår åt vi Caesarsallad till middag, och det är ju så otroligt gott. Därför tänkte jag dela med mig av ett bra recept om du vill göra din egen dressing, istället för att köpa.

Till 4 personer behöver du:
ca 2 dl majonnäs
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
lite vatten


Såhär gör du:
Du börjar med att mixa sardellerna och vitlöken med en stavmixer tills det är som en puré. Blanda sedan i majonnäs och citronsaft. Om dressingen blir för tjock kan du blanda i lite vatten tills den får rätt konsistens.

Lycka till!

Österåkers golfrestaurang

Nu kommer ett tips till er som bor eller jobbar i Åkersberga. Vill ni äta god lunch till ett bra pris så borde ni åka till Österåkers golfrestaurang. Varje dag från 11-14.30 serverar de dagens lunch med salladsbuffé, kaffe och kaka för 80 kronor. Det är alltid två olika rätter, och de brukar vara väldigt smakliga. De har även en välsmakande á la carte som ni borde prova.

Jag rekommenderar starkt Caesarsalladen eller Club sandwich, som är mina favoriter där. Matsalen är stor och ljus, och det finns en väldigt god salladsbuffé dagligen. Om du inte är jättehungrig finns det även goda mackor och frukt. Restaurangen är öppen året runt.



Morotssoppa med asiatisk touche

Hejhej!
Nu har det varit ett litet sommaruppehåll eftersom att vi har haft sommarlov. Men nu är skolan i full rulle igen så nu fortsätter vi fylla på med bra recept! Här kommer ett recept som jag hittat på http://www.alltommat.se/, som passar nu när det börjar bli lite mörkare och kyligare utomhus.

För fyra personer behöver du:
600 gr morot
300 gr potatis
3 st vitlöksklyftor
1 st citrongräs
2 msk finhackad galangarot*
2 st färska chilifrukter
½ dl finhackade korianderstjälkar
1 st lime (rivet skal)
2 msk rapsolja
8 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
Salt och peppar


Såhär gör du:
Skala och skär morot och potatis i bitar. Finhacka sedan vitlök, citrongräs, galangal, chili och koriander. Finriv limeskalet. Därefter hettar du upp olja i en kastrull. Fräs allting i ca 1 minut. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Kocka under lock tills morötterna är mjuka (ungefär 20 min). Kör soppan i matberedare eller med stavmixer tills den blir slät. Smaka av med salt och peppar.

* Galangarot kommer från Thailand, och påminner om ingefära. Den används ibland i en del curryblandningar.

TIPS!
Galangaroten kan bytas ut mot ingefära.
Om man vill ha soppan helt vegetarisk kan hönsbuljongen bytas ut mot grönsaksbuljong.



Lycka till!

RSS 2.0