Fransk chokladkaka
225 g smör
4 ägg
dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rostade hasselnötter
smör till formen
ströbröd till formen
2 dl vispgrädde
100 g hallon
1 tsk strösocker
kakform med löstagbar kant
Såhär gör du:
Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar. Du börjar med att sätta ugnen på 200°. Smält sedan choklad och smör i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda mjölet och bakpulvret, och blanda sedan chokladsmet, äggsmet och mjölblandningen till en smet. Hacka och rör ner nötterna.
Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar.
Hetta upp hallonen och sockret i en kastrull. Vispa grädden. Servera kakan med hallon och grädde.
Lycka till!
Den är underbart god!!!