Fransk chokladkaka

Den här kakan bakade jag till min pappa på fars dag och den blev mycket uppskattad må jag säga! Och den var ruskigt god.



Detta behöver du:
225 g mörk choklad
225 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rostade hasselnötter

smör till formen
ströbröd till formen
2 dl vispgrädde
100 g hallon
1 tsk strösocker
kakform med löstagbar kant


Såhär gör du:
Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar. Du börjar med att sätta ugnen på 200°. Smält sedan choklad och smör i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda mjölet och bakpulvret, och blanda sedan chokladsmet, äggsmet och mjölblandningen till en smet. Hacka och rör ner nötterna.
Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar.

Hetta upp hallonen och sockret i en kastrull. Vispa grädden. Servera kakan med hallon och grädde.

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Ingalill Lundholm

Den är underbart god!!!

2009-11-13 @ 15:53:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0