Chokladbollar

Jättegoda chokladbollar, underbara till kaffet! Receptet är från Bonniers kokbok.

Till ca 40 st behöver du:
2 dl florsocker
4 msk kakao
100 g rumsvarmt smör
1 msk vanilsocker
5 dl havregryn
6 msk starkt kaffe


Såhär gör du:
Börja med att blanda florsocker, vaniljsocker och kakao. Sedan rör du ihop det med smöret. Därefter häller du i havregrynen och kaffet. Blanda ordentligt! Sen är det bara att rulla dem till bollar.

TIPS!
Vanligast att ha till chokladbollar är kokos eller pärlsocker, men du kan använda vad du vill! Några andra alternativ är smulade digestivekex, smält choklad eller smulat hårt bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0