Marängtårta med vaniljyoghurt
Hallå där!
Nu på sommarn blir man väldigt sugen på tårta, så jag tänkte ge er ett recept på marängtårta. Receptet är från http://www.alltommat.se/.
Nu på sommarn blir man väldigt sugen på tårta, så jag tänkte ge er ett recept på marängtårta. Receptet är från http://www.alltommat.se/.
Du behöver:
10 dl vaniljyoghurt
4 st äggvitor
2 dl socker
1 msk majsstärkelse
1 krm salt
1 citron, rivet skal
1 msk citronsaft
4 droppar röd karamellfärg
400 gr färska bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär
Garnering:
Ätbara blommor, t ex penséer
10 dl vaniljyoghurt
4 st äggvitor
2 dl socker
1 msk majsstärkelse
1 krm salt
1 citron, rivet skal
1 msk citronsaft
4 droppar röd karamellfärg
400 gr färska bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär
Garnering:
Ätbara blommor, t ex penséer
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda sedan socker, majsstärkelse och salt. Tillsätt sockerblandningen i äggvitorna. Häll lite i taget under ständig vispning till smeten är fast och glansig. Rör ner citronskal, citronsaft och karamellfärg.
Bred ut smeten cirka 20 centimeter i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Sänk värmen till 150 grader och grädda i mitten av ugnen cirka 1 1/2 timme. Låt den därefter kallna.
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna i kylskåpet, tills cirka hälften återstår, 1-1 1/2 timme. Bred ut yoghurten på marängbotten och lägg på bären. Garnera eventuellt med ätbara blommor.

Lycka till!
Kommentarer
Trackback