Kycklingfiléer thai
Här kommer ett jättegott recept på kycklingwok, lite annorlunda än vanliga wokar. Receptet är taget från Bonniers kokbok, och väldigt uppskattat!
Till fyra personer behöver du:
4 kycklingfiléer
Till marinaden:
2 msk majsolja
2 msk riven, färsk ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sesamolja
2 msk thai chilisås
2 msk oystersås
4 msk soya
Till såsen:
2 msk majsolja
1 dl bambuskott i skivor
1 strimlad gul lök
1 strimlad röd paprika
8 minimajskolvar i skivor
1 dl vatten
2 dl grädde
4 kycklingfiléer
Till marinaden:
2 msk majsolja
2 msk riven, färsk ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sesamolja
2 msk thai chilisås
2 msk oystersås
4 msk soya
Till såsen:
2 msk majsolja
1 dl bambuskott i skivor
1 strimlad gul lök
1 strimlad röd paprika
8 minimajskolvar i skivor
1 dl vatten
2 dl grädde
Såhär gör du:
Skär filéerna i cm-tjocka strimlor. Blanda ingredienserna till marinaden och blanda med kycklingen. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.
Häll ner oljan i en wokpanna, och hetta upp. Lägg sedan i kycklingen och grönsakerna, och stek allt snabbt på hög värme, tills kycklingen får färg. Häll sedan i vatten och grädde och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt detta sjuda tills såsen tjocknar. Salta och peppra, och häll eventuellt i valfria kryddor. Servera med jasminris, basmatiris eller nudlar.
TIPS!
Istället för att stå och strimla grönsaker brukar jag köpa frysta wokgrönsaker istället. Självklart kan du variera vilka grönsaker du vill!
När du marinerar kycklingen kan du lägga ner marinaden och kycklingen i en plastpåse, och knyta ihop. Se dock till att det inte kommer in någon luft i påsen!
Lycka till!
Istället för att stå och strimla grönsaker brukar jag köpa frysta wokgrönsaker istället. Självklart kan du variera vilka grönsaker du vill!
När du marinerar kycklingen kan du lägga ner marinaden och kycklingen i en plastpåse, och knyta ihop. Se dock till att det inte kommer in någon luft i påsen!
Lycka till!
Kommentarer
Trackback